Leem Camperverhuur

Huurvoorwaarden

 Onze campers kunnen tussen 15.00 uur en 17.00 uur worden opgehaald. Wij doen onze uiterste best om ze in overleg eerder uit te geven.

 1. Onze campers moeten voor 12.00 uur schoon en afgetankt worden ingeleverd. De campers worden door Leem camperverhuur van de buitenkant gewassen.
 2. Onze campers mogen alleen voor vakantie doeleinden worden gebruikt en niet voor festivals, formule 1 en illegale praktijken. Huisdieren zijn niet toegestaan.
 3. Onze campers mogen 1200 kilometer vrij rijden per week. Voor extra kilometers vragen wij €0,25 per km.
 4. De campers gaan netjes en schoon de verhuurperiode in. Bij terugkomst moeten de campers in dezelfde staat weer worden ingeleverd. Mocht dit niet het geval zijn , dan brengen we €100,00 in rekening bij de huurder.
 5. De camper wordt met volle tank meegegeven. Bij inlevering moet de camper ook weer met een volle tank worden ingeleverd. Ook de vuilwatertank en de toilet cassette moeten geledigd zijn.
 6. Het overdrachtsformulier wordt als leidend beschouwd bij het vaststellen van de staat van de gehuurde camper.
  – kilometerstand
  – eventuele schade aan de camper
  – of de camper in nette en schone staat is
  – of de inventarislijst klopt.
  – Of de benodigde papieren aanwezig zijn.
 7. De huurder moet een goede en geestelijke conditie hebben om de gehuurde camper veilig te kunnen besturen.
 8. Alle campers van Leem Camperverhuur zijn All risk verzekerd. Bij verhuur heeft de huurder een eigen risico van €6000. Wij eisen dat de huurder een eigen risico verzekering af sluit bij de Allianz. Daarnaast vragen wij aan de huurder €1000 euro borg. De huurder hoeft dus niet de maximale €6000 als borg te betalen. Bij schade wordt de Allianz verzekering ingeschakeld.
 9. Bij de camper zijn de volgende papieren aanwezig:
  – internationaal verzekeringsbewijs
  – kentekenbewijs en apk
  – gascontrole (verplicht in Duitsland)
  – gebruikershandleiding
  – inventarisatielijst
 10. Het eigen risico betaald de huurder als borg. Deze wordt binnen 3 werkdagen na terugkomst terug geboekt (bij geen schade, verlies of naheffingen).
 11. Tolheffingen of boetes/bekeuringen kunnen na de huurperiode alsnog worden gedeclareerd bij de huurder.
 12. Bij schade/ defecten of andere problemen dient de huurder eerst Leem camperverhuur te benaderen. In overleg zal worden bepaald wat de verdere stappen zijn.
 13. Leem Camperverhuur zorgt ervoor dat alle campers in goede technische en veilige conditie de weg op kunnen.
 14. De huurder is zelf verantwoordelijk voor de personen en goederen die hij vervoert.
 15. Huurder mag de camper niet onderverhuren aan derden.
 16. Indien de huurder oneigenlijke stoffen in respectievelijk de brandstoftank, gastank, vuilwatertank en/of schoonwatertank voegt/ stopt, dan zijn de hertelkosten voor rekening van de huurder.
 17. Iedere huurder dient in bezit te zijn van een geldig rijbewijs! Indien de bestuurder door een land reist waar een internationaal rijbewijs vereist is, dan dient de bestuurder hierover te beschikken.
 18. De gehuurde camper mag alleen worden gebruikt voor het maximaal aantal personen dat is vermeld. (aantal gordels)
 19. Indien de huurder door hem veroorzaakte schades doelbewust verzwijgt, zullen de kosten van de expertise en schadebehandelingen worden verhaald op de huurder.
 20. Bij eventuele schade/ ongeval, dient de huurder foto’s te maken van de schade en van de locatie. Daarnaast dient de huurder direct het schadeformulier in te vullen en per directcontact op te nemen met Leem camperverhuur. Het is niet toegestaan om zonder overleg reparaties te laten uitvoeren.

22. Bij schade, waarbij de camper niet meer op eigen kracht verplaatst kan worden, dient er met Leem campers contact te worden opgenomen over             de voortgang.

      De camper wordt dan afgesleept naar de dichtstbijzijnde afsleepdienst. Mocht de camper niet binnen 2 werkdagen weer rijdbaar zijn, dan krijgt de          huurder vervangend vervoer terug naar huis.

22a.Bij iedere aanrijding dient de lokale politie te worden ingeschakeld en dient het Europese schadeformulier te worden ingevuld door de                                bestuurders  en alle betrokkenen.

22b. Kosten motorische schade zijn voor de verhuurder, indien er geen foute brandstof getankt is of sprake is van andere roekeloosheid of vergissing.

23. De huurder mag de camper weigeren als hij op redelijke grond meent dat hij niet geschikt is voor verhuur of dat de voorzieningen en/of                              accessoires  niet overeenkomen volgens afspraak.

24. Huurder dient na definitieve reservering binnen 2 weken een aanbetaling te doen van €500, mits anders afgesproken.

25. De restbetaling dient maximaal een week voor verhuur zijn overgemaakt, mits er andere afspraken zijn gemaakt.

26.De borg dient een dag voor vertrek zijn overgemaakt, mits er andere afspraken zijn gemaakt.

27. Annuleringsvoorwaarden.
      De annuleringskosten zijn:
    – meer dan 8 weken voor vertrek: 25% van de huursom.
    – 8 weken tot 4 weken voor vertrek: 60 % van de huursom.
    – 4 weken tot 2 weken voor vertrek: 80 % van de huursom.
    – Binnen 2 weken voor vertrek: 100 % van de huursom.